perjantai 18. elokuuta 2017

Täältä tulee Raikaken

Raikaken on ZTB:n lisäksi toinen isku, jolle annetaan sarjassa vähän enemmän tunnustusta. Vain siihen koulutetut osaavat iskun ja sitä huutamalla hyökätään vihollisen kimppuun. Jotenkin minua on alkanut ihmetytämään se, että miten Raikaken on voinut vain kadota.

GNG:n jälkeen ei Igoja pahemmin nähdä. Akame edustaa ainoastaan näitä ninjakoiria, kun taas Kogien tilanne on vähän parempi. Silti GDW:ssä päästään näkemään Raikaken hyvinkin nostalgisena, kun iskulla hyökätään Venäjän sotakoirien kimppuun. Kuitenkaan Raikakeniä ei nähdä enää esim. Akamen lapsenlapsien hyödyntämänä.

Lieneen kai ymmärrettävää, että Igat ovat olleet iskua elossa pitävä voima. Niiden kaikottua on iskukin kaikonnut. Olenkin miettinyt, että olisivatko jopa Kogat voineet käyttää iskua. GNG:n aikaan Kogat tuskin olisivat siihen ryhtyneet kerta välit olivat niin tulehtuneet. GDW:ssähän koirat toimivat jopa yhdessä. Näin ollen en usko, että Akamea olisi haitannut Raikakenin käyttö. Yhdistäähän ninjakoirana olo heitä niin vahvasti. Toisaalta tässäkin kohtaa voi aina miettiä, että onko Kogilla ns. oikeutta siihen. Mutta onko sillä enää mitään väliä?

Rivisotilaillehan opetetaan ZTB-iskua ja muistini mukaan eräänlaisia shinobitaitojakin. Olen jollain tapaa tyytyväinen, ettei Raikaken joutunut kokemaan samanlaista arvon/voimakkuuden menetystä. Mutta iskun vähäinen käyttö ja häviäminen on silti ikävää. Oltaisiinko sitä voitu opettaa Weedille? Oppihan Ginkin sen, mutta käytti sitä vain sen yhden kerran.

Jos taas miettii Akamen lapsenlapsia niin on jännää, ettei Raikaken ole kiertänyt eteenpäin samalla tavalla kuin ZTB. Tätä olisin suorastaan Takahashilta toivonut. Rara, Muu ja Shirozaru olisivat voineet yllättää Akamen ottamalla iskun puheeksi tai näyttämällä osaavansa sen. Tämä olisi kyllä tuonut Ginga-sarjaan paljon. Tai Takahashi olisi voinut tuoda sitä Akame-sarjaan..

GDW:ssä on kieltämättä paljon muutenkin sellaisia taisteluita/kohtauksia tms. joissa hyökätään ylhäältä kimppuun. Ihan Kogien toimesta ja jopa Kamakiri hyökkää siten Toubein päälle. Ehkä tämä on vienyt osaltaan Raikakenin yllätyksellisyyttä ja voimakkuutta. Ylhäältä voi hyökätä muutenkin ilman samanlaista hifistelyä kuin Raikakenissä.

Ehkä näin on sitten hyvä sarjan ja sen toimivuuden kannalta. Raikakenistä päästiin viimeisen kerran nauttimaan tuossa aiemmin mainitussa kohtauksessa, jossa sille tehtiin kunniaa. Mutta eiköhän tätä kunniaa oltaisi vielä voitu jatkaa Akamen lapsenlapsien tasolta.

1 kommentti:

  1. En ole ihmetellyt, ettei Akamen lastenlasten näytetä osaavan Raikakenia, koska nehän ovat kasvaneet ihmisten hoivassa ja vanhemmat eivät ole opettaneet iskua pennuilleen (jos Akamen lapsetkaan sitä osasi), koska vanhemmat oli antaneet lupauksen Akamelle, ettei pennuista kasvateta shinobeja. Jos oikein olen ymmärtänyt, ei Weedkään osannut ZTB:tä automaattisesti / vaistomaisesti (animen eka jakso antaa ymmärtää muuta), vaan Weedille opetettiin ZTB, joka pääsi kehittymään kuitenkin kunnolla, koska isku oli tavallaan verenperintönä. Ehkä Raikaken on sama juttu: jos sukupolvesta toiseen isku on kulkeutunut koiralta koiralle, sen kyllä osaa, mutta isku tavallaan pitää opettaa ensin. Vaistot sitten hoitaa loput.

    En tiedä, olisivatko Kougat osanneet Raikakenia, mutta mahdollisuudet oppia isku olisi ollut hyvä, kun Kougat itsekin hyppeli puissa.

    GDA:sta jäin kaipaamaan hyökkäysten oppimista ja niiden hiomista sukupolvesta toiseen. Olisi ollut kiva nähdä syntyhistoria, opettiko ihmisisännät sen ensin koirille, vai keksikö koirat "vahingossa" hyökkäyksen jonkun taistelun tiimellyksissä, etenkin sen jälkeen kun koirilla ei enää isäntiä ollut ja niiden oli pärjättävä omillaan.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.