tiistai 31. joulukuuta 2013

Miten mainostaa omaa blogia?

Monilla lukijoillani löytyy oma Ginga-aiheinen blogi, jolloin kirjoitelmani tarjoaa vinkkejä oman blogin mainostamiseen. Esimerkeistä löytyy muutamia joita itsekin käytän ja jotkat ovat osoittaneet käytännölliksi.

Blogin lisääminen blogilistalle
Blogin voi esimerkiksi lisätä tänne, jossa onnistut hankkimaan lukijoita, kun uusimmat päivitykset blogistasi tulevat suoraan etusivulle. Kun lisää blogin listalle kannattaa käyttää useampia hakusanavaihtoehtoja, jolloin blogisi ei ole löydettävissä vain yhdellä hakusanalla.

Asetukset
Kun menet Bloggerin asetuksiin siellä on kohta tietosuoja, jossa kysytään blogin lisäämistä luetteloon ja hakukoneille näytettäviksi. Tämän otettuani käyttöön löytää mm. Gingapedian googlettamalla oman blogini, jossa olen tehnyt kirjoitelman aiheesta. Mikäli olet tarkka yksityisyydestäsi en suosittele hakukoneiden käyttöön ottamista.

Kaksoissolan bloginurkka
Bloginurkkaus kerää Ginga-aiheisia blogeja ja sinne on mahdollista lisätä myös oma blogi. Se toimii blogilistan tapaan ja näyttää sivullaan uusimmat kirjoitukset. Erinomainen käytäntö, joka on lisännyt blogini näkyvyyttä huomattavasti.

"Etkö sinä Kiatsu muista toivottaa hyvää uutta vuotta?"
Sivuilla mainostaminen
Ginga-aiheisilla sivustoillakin on mahdollista lisätä oma nettisivu/blogi tms. listalle vieraskirjan tai kaavakkeen kautta. Lisäksi kannattaa aina kun on mahdollista lisätä kaikkiin mahdollisiin profiileihin linkit omista kotisivuista.

Twitter, Facebook, yhteistyö?
Twitteriin ja Facebookkiin pystyy tekemään omat sivut mahdolliselle mainostuskohteelleen. Ainakaan omasta mielestäni ensimmäinen ei sovellu niin hyvin mainostamiseen kuin Facebook. Siellä on kumminkin enemmän väkeä ja Twitterin tapauksessa blogisi voi olla suositumpi kuin varsinainen mainostussivustosi.

Kannattaa myöskin tiedustella eri sivustoilta mahdollisesta yhteistyöstä ja sponsoroinnista puoliin ja toisiin.

Näistä vaihtoehtoista minulle taitaa olla juuri käyttämättä tuo viimeinen vinkki. Pienellä paikkakunnalla asuvana olen vielä jonkun aikaa tarkka yksityisyydestäni, etten uskaltaisi mennä FB-sivuja tekemään. Se on myös minulle hyvin ristiriitaista, koska en välttämättä tavoittele minkäänlaista julkisuutta/suosiota jne. blogillani. Hopeanuolen Tomodachi on ihmisten löydettävissä ja se riittää minulle oikein hyvin.

5 kommenttia:

  1. Olenkin odotellut vähän tätä postausta mielenkiinnolla. Hyviä vinkkejä mainostaa blogien ylläpitäjille todellakin. Helppoa ymmärtää ja olet hyvin tiivistänyt kaiken.

    FB-sivuista kuitenkin halusin mainita sen verran, kun omalla blogillani sellaiset on, ihan vaan kokemuksen pohjalta ja jos pystyisin vaikka antamaan jotakin sellaista tietoa hieman eri näkökulmasta, jota fb-sivuja omistamaton ei ehkä ole tullut ajatelleeksi:

    - FB-sivuilla sivun omistajan yksityisyys on suht turvassa. Sivulla esiintyvät tilat ja kommentit tulevat sivun nimellä, joten omistajan oma FB-tunnus ei näy sivustolla kävijöille.

    - Tietysti on myös erilaisia mielipiteitä, mutta henkilökohtaisesti minusta blogilla julkisuuden/suosion hakeminen ei ole kytköksissä FB-sivun luomiseen.

    Itse näin sen käytännöllisemmäksi, koska pystyn heti sinne listaamaan uusimmat blogipostaukset ja koska ihmiset ovat yleensäkin helpoiten tavoitettavissa Facebookissa. Mielestäni on myös mukavampaa laittaa esim. uusimmat Ginga-uutiset vaikka FB-sivulle sen sijaan, että laittaisi pieniä uutisia blogiin, kun monet blogit listaavat niitä muutenkin tai uutisia voi myös seurata jostakin muualta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas olen vuorostani odottanut sitä, että joku kertoisi tarkemmin FB sivuista, joten kiitän sinua vuorostani.

      Entä mahtaako omalle profiilisivullesi tulla, että olet kirjoittanut tällaista ja tuollaista mainossivullesi? Uskon tuonkin kyllä olevan yhtä hyvin turvattuna kuin aiemmatkin mainitsemasi seikat.

      Poista
    2. Omalle profiilisivulle ei tule mitään ilmoituksia, kun julkaisee tuolla FB-sivustolla jotakin. Ne ovat kuin kaksi erillistä profiilia.

      Jos käyttäjältä löytyy sivu, Facebookissa on myös kohta "Käytä Facebookia sivuna" (se löytyy samasta valikosta, josta voi kirjautua ulos).

      FB-sivulle kommentoidessa ja kirjoittaessa se laittaa kuitenkin kaiken aina automaattisesti sivun nimellä eli omalla nimellään ei voi vahingossakaan kirjoittaa sivulle.

      Poista
  2. Hienoa, että teit tällaisen tekstin, siitä on varmasti hyötyä uusille ja tuleville bloggaajille! :)

    Sen sijaan ihmettelen tuota facebook/twitter yms. sivujen teko kohdassa kommenttiasi "julkisuuden tavoittelusta". Ehkä ymmärsin sen väärin, mutta haluaisin kuitenkin varmistaa.. Eikös se ole vähän ristiriitaista tehdä blogi, jota mainostaa kaikilla muilla tavoin paitsi Facebookin kautta? Eli kun tekee blogin, haluaa edes vähän julkisuutta, kun sitä haluaa mainostaa tavalla tai toisella. Uskon sinun kuitenkin tarkoittaneen/luulleen, että Facebookissa oma nimi näkyy blogin sivulla jne eikä sillä tavoin halua julkisuutta (eli julkaista omaa nimeään netissä, mikä on ymmärrettävää), mutta mielestäni pelkkä blogin luominenkin jo on pieni merkki tietynlaisesta julkisuuden halusta. Toki siis on eri asia, miten paljon sitä julkisuutta haluaa ja millä tavoin sitä hankkii, mutta ymmärsit varmaan pointtini? :)

    Toivottavasti ymmärsit kysymykseni (aamuhöperöisenä tätä siis kirjoitan), etkä pahoita mieltäsi <3 Takerruin varmaan vähän typerään seikkaan, mutta ajattelin sen nyt esille ottaa, ettei sitä ymmärretä väärin.

    VastaaPoista
  3. Ehkä tuosta saa väärän mielikuvan, mutta lähinnä kumminkin ajatellen paremman näkyvyyden saamista tuolla "julkisuudella". Ja minulle oli selvää miksi se kiinnitti huomiota.

    Onhan toki tätä suht normaalia/huomaamatonta mainostamista nuo edelliset, mutta erona näille tulee se mihin Facebook oikein pystyy. Sehän tavoittaa huomattavasti enemmän ihmisiä jne. ja varmaan voisi ajatella että paremmin/tehokkaamminkin. Ehkä sivustossa piilee sekin ettei mainostussivua välttämättä löydä piiriin/Gingasta kiinnostuneet ihmiset niin vaikeasti. Facebookissa kuin helpompaa.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.