maanantai 5. elokuuta 2013

Kacchuu no senshi Gamu (osa 1)

Manga alkaa siitä kun Gamu, Rando, Shiba, Kusakage, "Eda Harumasa" kuljeskelevat pysähtyneenä metsässä. Kusakage on päässyt vihollisen jäljille ja iskee yhden miehistä tajuttomaksi.

Sillä välin vihollisleirissä miehet puhuvat Edasta, hänen Kagero klaanistaan ja ennen kaikkea siitä miten he ovat kehittäneet ganinien älykkyyden samalla tasolle ihmisten kanssa. Miehet uskovat voittavan Edan helposti, sillä ovathan he irroittaneet Daimyo Anglon (= joku random nimi vain) pään.

Vihollisjoukon miehillä tuntuu olevan erimielisyyksiä keskenään, jolloin yhdeltä lähtee pää irti. Se säikäyttää muut, sillä vaikka pää on irti kuuluu puhetta. Kusakage on huomannut tämän ja odottaa maltillisesti lupaa hyökkäykseen. Johtaja ilmestyy kepin kanssa, jonka päässä on tuli. Sen jälkeen luvassa on hurjaa taistelua, miehiä lentää sinne sun tänne ja Shiba liittyy taistelemaan. Gamu heittää tulikeppinsä ilmeisesti ruohoon, jolloin syntyy räjähdys joka saa hevoset lentämään ja Tagaguwan joukon häviämään.

Lopuksi Gamu ilmestyy Tagaguwa Kusenille tappamalla yhden hänen miehistään Oguyaman. Koira saa haavoitettua johtajaa, jolloin hän tyytyy leikkaamaan oman päänsä itse, kuin että kuolisi Gamun kynsiin.

Kylässä iloitaan Tagaguwan kuolemasta ja Shiba aikoo harjoitella taitojaan jahtaamalla kettua. Käy kuitenkin niin että jokin toinen koira hyökkää Shiban kimppuun ja taittaa mielen voimillaan koiran miekan kuonon ympäri. Shiba herää myöhemmin kylän lähettyviltä kuolleeksi luudun Gennosuken tullessa käymään. Ryuugen esittelee mm. vaimonsa Sayakan ja pyytää poikaansa pesemään veljensä jalat. Kusakage on järkyttynyt ettei Shiba ilmoittanut miehen tulosta, sillä hänehän piti olla vahtivuorossa.

Rando huomaa setänsä jalan olevan jääkylmä kuin hän olisi kuollut, joten poika puhuu asiasta Gamulle. Myöhemmin Rando ihmettelee sitä miten Gennosuke pystyy vetämään yhdellä kulauksella kuuman keiton alas.
Myöhemmin Rando ja muut kuulevat kauan Shiban ulvovan, jolloin Gamu lähtee avuksi. Kyseessä onkin Vermondin/Belmonin virittämä ansa, jonka syöttinä Shiba oli toiminut. Gamu ja Vermond/Belmond alkavat taistella keskenään ja selviää mm. miten susi on mennyt Gaman puolelle ja osaa taitavasti käyttää kaksiteräistä miekkaa. Gamu voittaa vastustajansa liikkumalla lehtien avulla ja katkaisemalla suden pään.

Rando huomaa setänsä poistuneen vuoteesta. Gennosuken tavoitteena on tappaa Ryuugen ja Rando tulee juuri varoittamaan isäänsä. Eda Harumasa heittää peittonsa veljen päälle ja seivästää mukaan vielä keihään, jolloin mies kuolee. Gama herätti kuolleen Gennosuken eloon ja sääteli hänen aivojaan tappamaan veljensä.

Kaksikko ihmettelee kun mies nousee vielä uudelleen eloon, vaikka Rando on tappanut Gennosukea hallitsevan Belmondin. Rando ja Kusakage yrittävät suojella Ryuugenia, kunnes Gamu ilmestyy ja "peittelee" Gennosuken lehtiin, johon mies kuolee.

Uusi vihollinen uhkaa kun he huomaavat Gaman lähettävien, linnuilta näyttävien ganinien tulleen. Randon vanhemmat viedään turvaan ja muut keskittyvät taistelemaan. Gamu hyppää yhden koiran siipien päälle, jolloin se putoaa. Koira räjäyttää itsensä ja ganinit liikkuvat kylää kohti, joka syttyy palamaan.

Kenraali Hayabuza saapuu kylään ja tappaa jonkun miehen kanssa muutamia kyläläisiä. Sen lisäksi Ryuugen kuolee miekan iskusta ja palaen liekkeihin. Shiba ja Kusakage tappavat itsensä hyppäämällä liekkeihin. Eloonjääneet pyrkivät pois kylästä ja Gamu järkyttyy nähdessään Hayabuzan tappavan yhden omista miehistään.

8 kommenttia:

  1. Joo, ilmaisemisessa oli ongelmia, joten kyllähän tuo naurattaa vieläkin. :__D

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava. Olisi upea saada tämäkin suomeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä että kuka kirjoittaa! Mutta jotenkin toisaalta arvasin. :D

      Poista
  3. Hieno postaus, kiitos. Ja tämä sarja olisi kyllä upeata saada joskus suomeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuota adressia onneksi nyt jo liikkeellä.

      http://www.adressit.com/kacchu_no_senshi_gamu_suomeksi

      Poista
    2. Mun nimeni on siellä adressissa jo :D Laitoin sen heti sinne kun näin että lisää Yoshiron manga olisi tulossa. Ja eihän se nyt niin hankala olisi pitänyt olla arvata että kuka ;) . Ja tupla postaus tuli ihan vaan inhimillisestä virheestö kun en tajunnut että nämä viestit esikatsellaan ennen julkaisua.

      Poista
    3. Joo, arvelinkin kun tänne niin ovelasti tuota kautta päädyit. 8>

      Tjooh, anonyymit välillä esittävät luulojaan, joihin olen kyllästynyt.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.